TOP RECEPTY
PRALINKY PRE KOLEDNÍKOV
Veľká noc je za rohom a okrem pečenia baránka, mazanca alebo originálnych perníčkov sa treba zamyslieť nad drobnosťou pre koledníkov. Páni si radi dajú dobrú…
MACHOVÉ SLIEPOČKY S BIELOU ČOKOLÁDOU
Veľká noc by mala byť farebná, v tomto recepte hrá hlavnú úlohu zelená. Zaujímavé machové cupcaky možno urobiť z rovnakého cesta ako machová torta. Sú vďaka…
JEDNODUCHÝ CITRÓNOVÝ KOLÁČ S PEKANOVÝMI ORECHMI A MALINAMI
Hlavne páni alebo pekárky amatérky ocenia jednoduchý koláč, ktorý je ľahký na prípravu, plný bielkovín a sviežej chuti. A keď sa do neho pustí otecko s deťmi,…
DOMÁCA KURACIA ŠUNKA S OLIVAMI
Šunka z obchodu nie je to pravé orechové? Domáca výroba šunky je veľmi obľúbená a pritom príprava je jednoduchá. Pripravte si doma kvalitnú šunku, pi…
MAKOVO-ORIECHOVÉ SRDCE BEZ MÚKY
Dobroty s láskou pečené a pritom ľahučké a vláčne ocení každý. Vaša drahá polovička, návšteva aj kolegovia. Navyše je tento recept bezlepkový, takže si…
PEČIATKOVÉ SUŠIENKY S PARMAZÁNOM
Na konci roka okolo Vianoc a na Silvestra je sladkých dobrôt všade až až. Skúste slané krehké sušienky s bylinkami a parmezánom. Skvele sa hodí k vínu alebo…
ORECHOVÉ LABKY S OVSENÝMI VLOČKAMI
Laby, labky, medvedie labky, to sú všetko názvy pre veľmi obľúbené vianočné pečivo, ktoré sa u nás objavovalo už v 16. storočí. Toto tmavé orechové pečivo je…
FOCACCIA
Focaccia je nadýchané talianske pečivo, ochutené olivovým olejom a rôznymi prísadami,. Môžeme použiť čokoľvek, čo máme po ruke. Bylinky, zeleninu, olivy, syr..…
ČO SA JEDLO PRED REVOLÚCIOU
Aj gastronómia prešla obrovskou revolúciou a napriek tomu sa radi vraciame k osvedčeným receptúram a tomu, čo nás naučili mamičky a babičky.
JEDNODUCHÝ DOMÁCI CHLIEB
Piecť chlieb nie je zase tak zložité, ako sa to môže zdať. Cesto bude hotové za 5 minút, kysne v mise 20 minút, párkrát sa preloží, vytvaruje sa v ošatke a…