Suroviny

  • 1 tučný tvaroh
  • 4 lyžice ľanovej múky
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice psyllia
  • 2 lyžice sezamových semienok
  • 2 lyžice slnečnicových semienok, trochu na posypanie
  • 1 lyžica chia semienok
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • ½ prášku do pečiva
  • soľ
  • 1 dl vody

Postup:

Tvaroh s vajcami a soľou rozmiešame, pridáme ostatné suroviny a vodu. Je dôležité nechať zmes aspoň 10 minút natiahnuť vlhkosť z tvarohu a vody, hlavne ľanová múka, sezam a chia semienka utvoria spojivo a zmes zhustne. Pripravte si plech ľahko vymastený olejom, výborne sa k tomu hodí menší plech Grande s nepriľnavým povrchom.

Utvorte 2 bagety alebo 4 menšie rožky, dobre sa tvarujú, pokiaľ si navlhčíte ruky vodou. Posypte ich zhora slnečnicovými semienkami, dobre vyzerá aj hrubozrnná soľ, a dajte do rozohriatej rúry piecť pri 170 °C na 40 minút, treba ich postrážiť, až budú upečené dozlatista.

Toto pečivo sa hodí na desiatu, na výlety, plnené napríklad šunkou a zeleninou. Večer ho môžeme jesť k čerstvému ​​šalátu, grilovanému mäsu. Nakrájané na kolieska vytvoria základ jednohubiek alebo zdravých obložených chlebíčkov.

 

Orion tip: Ručný nerezový mlynček na kávu čerstvo namelie zrnkovú kávu - aj na mletie ľanových semiačok.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>