LOW CARB BAGETKY

Low carb pečivo je zaujímavým spestrením jedálnička, od bežných bagiet sa líši tým, že zostáva vo vnútri čiastočne mokré. Ako vysvetliť chuť nízkosacharidového pečiva? Pre neznalých to pripomína ďaleko kombináciu pečiva s vaječnou omeletou :)
Suroviny
- 1 tučný tvaroh
- 4 lyžice ľanovej múky
- 2 vajcia
- 3 lyžice psyllia
- 2 lyžice sezamových semienok
- 2 lyžice slnečnicových semienok, trochu na posypanie
- 1 lyžica chia semienok
- 1 lyžička drvenej rasce
- ½ prášku do pečiva
- soľ
- 1 dl vody
Postup:
Tvaroh s vajcami a soľou rozmiešame, pridáme ostatné suroviny a vodu. Je dôležité nechať zmes aspoň 10 minút natiahnuť vlhkosť z tvarohu a vody, hlavne ľanová múka, sezam a chia semienka utvoria spojivo a zmes zhustne. Pripravte si plech ľahko vymastený olejom, výborne sa k tomu hodí menší plech Grande s nepriľnavým povrchom.
Utvorte 2 bagety alebo 4 menšie rožky, dobre sa tvarujú, pokiaľ si navlhčíte ruky vodou. Posypte ich zhora slnečnicovými semienkami, dobre vyzerá aj hrubozrnná soľ, a dajte do rozohriatej rúry piecť pri 170 °C na 40 minút, treba ich postrážiť, až budú upečené dozlatista.
Toto pečivo sa hodí na desiatu, na výlety, plnené napríklad šunkou a zeleninou. Večer ho môžeme jesť k čerstvému šalátu, grilovanému mäsu. Nakrájané na kolieska vytvoria základ jednohubiek alebo zdravých obložených chlebíčkov.
Orion tip: Ručný nerezový mlynček na kávu čerstvo namelie zrnkovú kávu - aj na mletie ľanových semiačok.
Ďalšie zaujímavé recepty tu.



