Pohodu majú všetci až na toho, kto behá okolo roštu. Ten, kto má grilovanie na starosti, má plné ruky práce. Všetko musí byť tip top. Najväčšou odmenou sú pre šéfa grilu nadšené pochvaly, ako sa mu to zase dokonale podarilo.

Pre perfektný výsledok je potrebné okrem kvalitných surovín, dobre naloženého mäsa, čerstvých rýb a zeleniny aj zodpovedajúce vybavenie. U nás nájdete množstvo vecí, ktoré sa Vám budú hodiť, zjednodušia prípravu, grilovanie aj servírovanieGrilovacie doskypanvicenáčinienádoby na nakladaniedochucovacie súpravykoreničkymlynčekyzástery a chňapky, ktoré zamedzia zašpineniu a popáleniu od rozpáleného grilu aj riadu a príbory na finálne servírovanie grilovaných pochúťok. Pre lepšiu orientáciu u nás nájdete prehľadné kategórie venované grilovaniu >>

Navyše dobrôt, ktoré je možné hodiť na gril, je také množstvo, že sme sa rozhodli venovať im SAMOSTATNÝ SERIÁL:

6 TIPOV, ČO HODIŤ NA GRIL:

Šťavnaté bravčové mäso

Bravčové mäso je okrem kuracieho a údenín najobľúbenejším druhom, ktorý v našich podmienkach najčastejšie používame.

Je šťavnaté, chutí skvele a v predajnej sieti, u dobrého mäsiara je ľahko dostupné. Inšpirujte sa, ako mäso pripraviť, marinovať a ktoré druhy bravčového sú najchutnejšie.

Tipy, ako pripraviť grilované bravčové, prinášame tu >>


Chudé kuracie mäso

Jemné kuracie, či už chudé prsia alebo šťavnaté stehenné steaky, sa hodí na gril tiež. Je navyše veľmi rýchlo pripravené, ľahko sa prepečie a dochutí. Perfektne sa preleží s čerstvými bylinkami, domácim pestom alebo pikantnou marinádou. Stačí ho piecť v plátkoch aj napichovať so zeleninou na grilovacie ihly. Tak hurá do toho.

Inšpiráciu na úpravu kuracieho nájdete tu >>  


Vyzreté hovädzie mäso

Pokiaľ chcete svoju rodinu alebo priateľov pri grilovaní naozaj pohostiť, siahnite po kvalitnom hovädzom. A aj keď panuje všeobecná obava z grilovania hovädzieho, s našimi tipmi sa z neho aj na grile stane obľúbený druh mäsa. Bez kvalitného, ​​vyzretého mäsa to ale nepôjde, hľadajte teda mäso, ktoré dostatočne zrelo. Takýto proces zaistí, že na grile nebude tvrdé a zostane šťavnaté. Nebojte sa stareného mäsa, je tmavšie, farbou podobnej skôr zverine, ale zážitok z jeho konzumácie bude dokonalý.

Tak skúste hovädzie hodiť na rozpálený gril, niekoľko rád nájdete v tomto článku >>


Chutné mleté mäso 

Najlepšie mleté ​​mäso si pripravíte s pomocou strojčeka doma. Možno miešať bravčové aj hovädzie, hlavne musí byť odblanené a očistené. Chudé mäso, napr. predné hovädzie alebo stehno je dobré kombinovať s tučnejšími kusmi, ideálne s bôčikom, bude pekne šťavnaté. Na gril sa hodí veľmi, jeho príprava je rýchla, nemusíte mäso nakladať a nechávať odležať. A či už vytvoríte placky, domáce hamburgery, valčeky na špajli alebo kebab.

Možnosti prípravy mletého mäsa sú široké, nechajte sa inšpirovať >>


Grilované ryby

Ryby sú zdravé, chutné a naviac diétne. A pripravené na grile výborne chutia. Väčšinou sa odporúčajú ryby s pevnejším mäsom, ktoré sa nebudú rozpadať, či už sladkovodné alebo morské. Vyskúšajte pstruha, zubáča, makrelu, lososa, tuniaka alebo tradičného českého kapríka.

Má to ale jednu podmienku, ryby musia byť vždy čerstvé. Potom už je to jednoduché.

Nazrite, čo je pri grilovaní rýb potrebné >>


Chrumkavá grilovaná zelenina

Šťavnatá teplá zelenina z grilu je skvelou prílohou k mäsu alebo môže byť samostatnou pochúťkou, napríklad s grilovaným tofu alebo syrom halloumi. Ten má výhodu, že sa na grile neroztečie.

Fantázii sa medze nekladú, grilovať môžete papriky, cuketu, baklažán, cibuľu, paradajky aj kukuricu. Zaujímavá bude v kombinácii so šampiňónmi, špargľou alebo pukmi čakanky.

Ako pripraviť dokonalú grilovanú zeleninu sa dočítate tu >>

Čas strávený pri grilovaní s rodinou alebo priateľmi je príjemný relax. Nechajte sa inšpirovať a urobte z obyčajného grilovania špeciálnu udalosť.