Hovädzie burgery.

Niekoľko tipov, ako vychytať ich prípravu:

  • Mleté ​​mäso si pripravíte s pomocou strojčeka doma. Hlavne musí byť odblanené a očistené.
  • Mleté mäso z predného hovädzieho, ktoré je tučnejšie, lojovaté, sa na hambáč hodí perfektne. Hotová placka by mala byť väčšia ako žemľa, pri pečení sa totiž asi o tretinu scvrkne. Pozor, do zmesi nepatria vajcia, iba korenie a soľ, fajnšmekri navyše solia až na grile.
  • Aby boli všetky rovnomerné, použite šikovné dvojdielne tvorítko na hamburgery.
  • Pri grilovaní ich rýchlo, sprudka zatiahnite a potom ich zvoľna dopečte.
  • Bežné, kupované žemle so sezamom sú dostupné, čo tak ale skúsiť vlastné žemle na hamburgery. Skúste náš recept na ČIERNE BULKY >>
  • Žemle nechajte na záver tiež trochu ugrilovať, budú pekne chrumkavé.

Nakoniec nastáva najzábavnejšia časť. Každý sa vyžíva v iných chutiach, okrem klasiky - čedaru, ľadového šalátu, plátkov paradajok, slaniny a majonézy je zaujímavá napr. karamelizovaná cibuľka alebo jalapeňo papričky.

Kebab, čevapčiči alebo pljeskavice, to všetko je mleté ​​mäso, pripravené samostatne alebo na špajli či grilovacej ihle.

V jednoduchosti je krása. K zmesi mäsa, či už bravčového, jahňacieho alebo hovädzieho, stačí pridať ostatné ingrediencie. Vajce, cibuľu, podľa chuti strúhaný syr, kvapku piva, koriander, jednoducho suroviny, ktoré Vám chutia. Alebo skúste netradičné kombinácie.

Nezabudnite na zemiakový škrob, udrží šťavu pri grilovaní vo vnútri.

Zmes sa na špajlu alebo grilovaciu ihlu natlačí, ideálne navlhčenou rukou, zmes sa tak nebude lepiť. A hurá na gril.