TEKVICOBRANIE

Tekvica je kráľovná jesene, to je bez diskusie. Tieto pevné plody z rodu tekvíc majú rozmanité tvary aj farby a rovnako rozmanité použitie v kuchyni. Či už je to známa tekvica Hokaido, ktorú nemusíte lúpať, tekvica maslová, špagetová či muškátová.
A teraz je ten správny čas pustiť sa do jej spracovania. Ak ju máte na záhradke, stačí ju uložiť na suchom tmavom mieste a vydrží vám aj pár mesiacov. Je ale samozrejme lepšie ju spracovať, zvlášť ak je úroda naozaj veľká. Lahodná krémová tekvicová polievka je známa a majú ju v obľube aj notorický mäsožrúti, ktorí sa zelenine oblúkom vyhýbajú.
Prezrite si naše ďalšie tipy, čo môžete pre seba alebo svojich blízkych pripraviť z jesenných oranžových pokladov aj vy.
K tomu isto využijete kvalitný nepriľnavý riad z kolekcie GRANDE, silikónové náčinie, nepriľnavé formy na pečenie aj dózy s tesnením. A siahnuť môžete aj po veľkom množstve tvarov a veľkostí praktických zaváracích pohárov.
- Skúste netradičný TEKVICOVÝ KOLÁČ Z CELOZRNNEJ MÚKY, ktorý bude skvelým doplnkom k popoludňajšej káve alebo víkendové raňajky do postele.
- Už za čias našich babičiek, kedy exotické ovocie poznali len z časopisov, gazdinky pripravovali TEKVICOVÝ KOMPÓT ALÁ ANANÁS. A k pečenému mäsu alebo rezňu s kašou sa bude perfektne hodiť.
- Kto chce skúsiť niečo iné než presolené chipsy a sušienky k televízii, môže si pripraviť SLADKÉ TEKVICOVÉ CHIPSY v sušičke.
- TEKVICOVÝ DŽÚS ochutený ananásovou, pomarančovou alebo citrónovou príchuťou bude zaujímavým spestrením pitného režimu. Možno ho plniť do fliaš s uzáverom, piť hneď, riediť vodou alebo ho stačí zavariť do pohárov, aby dlhšie vydržal.
- A pretože by bola škoda nevyužiť zbytky z džúsu, v ktorých zostalo stále ešte dosť prospešných látok, môžete sa pustiť do TEKVICOVEJ DESIATY. Pochutnáte si na nej pri raňajkách s granolou, hodí sa aj ako chutný dezert po obede alebo desiata do práce aj do školy. A keď ju nalejete do foriem na nanuky, budete mať aj zaujímavú zmrzlinu. Tak hurá do toho, deti vám s tým radi pomôžu.

