Suroviny

  • 80 g hladkej pšeničnej celozrnnej múky
  • 80 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 1 vajce

Na náplň potrebujete:

  • 560 g tvarohu
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 2 žĺtky
  • šťavu a najemno strúhanej kôry 
  • z jedného citróna
  • 340 g tekvice, olúpanú a nakrájanú na kocky
  • 3/4 sáčku vanilkového pudingu

Postup:

Suroviny na cesto premiešajte a vymieste, vyvaľkajte na plát o hrúbke cca 0,5 cm a preneste do nepriľnavej koláčovej formy. Prečnievajúce kraje zrežte. Plnka: tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, žĺtky, citrónovú kôru a šťavu, tekvicu 
a vanilkový puding rozmixujte dohladka a zmes vlejte na pripravené cesto. Pečte vo vyhriatej rúre na 180-200 °C približne 45 minút. Pred podávaním ešte pocukrujte práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>