Suroviny

  • 800 g máslovej tekvice alebo Hokkaido
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa a 2 stručiky cesnaku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 lyžička kari korenia
  • 1 lyžička trstinového cukru
  • soľ a koreni
  • štipka chilli
  • tekvicový olej

Postup:

V hrnci speňte na masle pokrájanú cibuľu, pridajte tekvicu bez semiačok na kocky. Opečte ju dozlatista, potom pridajte chilli, kari korenie, cukor a zalejte vývarom. Varte, až tekvica zmäkne, vmiešajte smotanu, osoľte a okoreňte a nechajte prejsť varom. Nakoniec polievku rozmixujte.

Podávajte posypanú nasucho opraženými tekvicovými semienkami a kvapkou tekvicového oleja, niekto preferuje ocot balsamico. Dobrú chuť.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>