Základ tvoria rovnomerné kúsky zeleniny, paprík, baklažánu, cibule a pod. Ak chcete skúsiť aj grilovanú mrkvu a inú tvrdšiu zeleninu, nakrájajte ju na menšie kúsky alebo hranolky, nech je všetko hotové rovnako, ako rýchlo prepečené druhy typu cukiet. K tomu môže pomôcť jednoduchý krájač, ktorý bežne používate na prípravu hranolčekov zo surových zemiakov.

Ochutiť zeleninu stačí ľahko, je dobré nechať vyniknúť jednotlivé chute každého druhu.

Na ich opekanie sa hodia teflónové fólie, cez ktoré aj drobnejšie kúsky neprepadnú, prípadne siahnite po grilovacích doskách s držadlami po stranách. Tá umožní ľahkú manipuláciu s rozpálenou doskou aj ľahké zosypanie do misy.

Niektoré dosky majú navyše 2 strany, jednu rebrovanú, ktorá vytvorí na plátkoch zeleniny typické prúžky, druhú hladkú, na ktoré môžete pripraviť aj volské oká.

Plňte a pozrite:

Skúste na to ísť inak a plňte napríklad čerstvú papriku mäsovou zmesou a bylinkami. Môžete ich skúsiť ako lodičky, teda plniť polovicu papriky, alebo odkrojiť vršok so stopkou, ktorý potom poslúži ako viečko, aby zmes nevypadla alebo nevytiekla. A veľké šťavnaté šampiňóny portobello plnené syrom, doplnené na rošte opečenými hriankami, to je labužnícky kúsok, na ktorý sa budú všetkým zbiehať sliny.

  • grilované zeleninové placky >>
  • plnený baklažán >>
  • marinovaný grilovaný ananás po thajsky >>