VÝBORNÉ LOW CARB PEČIVO

Nízkosacharidové pečivo, či už rožky, bagetky, low carb chlieb alebo krekry nie sú len doplnkom keto stravovania. Môžu sa stať zaujímavým spestrením jedálneho lístka, výborne sa hodí na večernú konzumáciu, kedy chceme telu odľahčiť od nadbytku sacharidov. Navyše sa blíži leto a do plaviek chce byť každý fit.
Základom tohto „pečiva“ sú celé alebo mleté semienka, mandle, orechy, vajcia, tvaroh, mozzarella či psyllium.
Navyše si do neho môžete pridať to, čo máte radi. Chuť Talianska prinesú banketky s prímesou sušených paradajok, nadrobno nakrájaných olív a oregana. Vidiecky variant plný cibule alebo medvedieho cesnaku doplní skvele grilované mäso aj pečené rebierka.
A zaujímavý bonus – také pečivo je prirodzene bezlepkové.
2 ZAUJÍMAVÉ RECEPTY NA CHUTNÉ LOW CARB PEČIVO:
low carb bagetky plné semienok >>
ČO ODPORÚČAME PRE PEČENIE LOW CARB PEČIVA:
• bagety, rožky alebo žemle budú dobre vypečené s použitím nepriľnavých plechov a pekáčov GRANDE
• low carb chlieb si udrží tvar, pokiaľ použijete silikónové, nepriľnavé kovové formy na chlieb, podlhovasté formy na biskupský chlebíček alebo keramické formy s vnútorným glazovaným povrchom
• chrumkavé krekry alebo low carb sušienky ľahko upečiete v sklenenom pekáči, vďaka čomu ľahko skontrolujete, či je dozlatista aj ich spodná časť
Orion tip: Ručný nerezový mlynček na kávu moderného tvaru čerstvo namelie zrnkovú kávu - aj na mletie ľanových semiačok.

