Pani Mauerová používa formu s pr. 18 cm a korpus je vysoký približne 10 až 12 cm. Prerezáva ho na 4 pláty. Ak sa chystáte recept vyskúšať, bude sa vám hodiť posuvná forma. A pokiaľ máte radšej nižší tvar tort, tá istá forma vám umožní upiecť tortu s väčším priemerom, nižšiu a prekrojiť ju môžete iba na 3 pláty. Buď prerezávacou strunou alebo nožom so zubatým ostrím.

SUROVINY

  • 7 vajec
  • 210 g cukru
  • 210 g hladkej múky
  • vanilkový lusk
  • citrónová kôra

POSTUP

Základom je vyšľahať bielky s cukrom, ktorý sa pridáva postupne, nikdy nie naraz. Do vyšľahaných bielkov pridajte žĺtky, vanilku a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec pridajte postupne (tak na 3x) cez sitko preosiatu múku. Nalejte do formy a dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte približne 45 minút. Správne prepečenie skontrolujte špajľou. Pokiaľ sa na ňu korpus nelepí, je to hotové.

Pár slov autorky:
Tento recept mám od svojej tety. Je skvelá cukrárka. Vášeň k pečeniu vo mne prebudilo prvé tehotenstvo. Všetko som sa učila sama metódou „pokus – omyl“. Tiež som čítala rôzne články na sociálnych sieťach. Všetko som skúšala tak dlho, kým to nebolo dokonalé. Bavilo ma skúšať nové recepty a spoznávať nové chute.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>