SUROVINY

  • 2–3 červené repy
  • rukola/špenát/bazalka
  • 100 g kozieho syra
  • opražené mandle/vlašské orechy/ 
  • slnečnicové semienka

marináda:

  • 3 lyžice medu
  • 10 lyžíc oleja
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • tymián, soľ, korenie

POSTUP:

Varenou červenú repu ostrúhajte a nakrájajte na tenké plátky do misy s vekom a nechajte ju cez noc v chlade marinovať v omáčke. Čím bude naložená dlhšie, tým lepšie. Zmiešajte ju potom s čerstvou rukolou, kúskami kozieho syra a posypte opraženými vlašskými orechmi, prípadne mandľami.

Kto nemusí aromatickú rukolu, môže ju vymeniť za bazalku. A komu nechutí kozí syr, môže repu doplniť špenátom a granátovým jabĺčkom. Okrem orechov a mandlí môžete rovnako dobre dochutiť šalát slnečnicovými semienkami. 

Orion tip: pozor, repa veľmi farbí, takže použite mikroténové rukavice.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>