Suroviny

  • 40 dkg bravčovej pečene
  • 60 dkg bravčového mäsa
  • 1/4 kocky masla
  • 10 dkg mandlí
  • 100 ml smotany
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1/2 lyžičky soli
  • 0,004 l portského vína
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka mletého korenia

Postup:

Očistenú bravčovú pečeň pomelieme na mäsovom mlynčeku, bravčové mäso nakrájame na malé kocky a všetko dáme vychladiť. Vychladené bravčové mäso rozmixujeme, pridáme soľ, mleté ​​čierne korenie a za stáleho mixovania prilejeme smotanu. Do zmesi pridáme surovú mletú pečeň, ktorá vytvorí prať, tzn. pekne celú štruktúru spojí, prilejeme štamprlík portského, pridáme mandle, prelisovaný strúčik cesnaku a dobre umytú nastrúhanú citrónovú kôru. Na záver prešľaháme s maslom izbovej teploty, to celú zmes prepojí a bude nadýchanejšia.

Varíme v šunkovare cca 1,5 hodiny. Na záver necháme paštétu vychladnúť, vyklopíme na tanierik a podávame s čerstvým pečivom. Chuť paštéty skvele doplní brusnicové coulis.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>