SUROVINY

  • 300 g mäkkej salámy typu alebo junior
  • 3 nakladané uhorky
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 2 lyžice kečupu
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžičky cukru
  • 1 lyžička octu

POSTUP:

Na hrubom strúhadle nastrúhame salámu, nadrobno nakrájame uhorky a cibuľu. V rajnici sa zmieša olej, ocot, horčica, kečup a cukor a necháme všetko krátko povariť, aby sa chute prepojili. Prilejeme do misy k saláme, uhorke a cibuľke a premiešame. Po vychladení v chladničke pridáme k nátierke ešte majonézu, ktorá všetko pekne spojí a je to.

Kto má rád pikantnejšiu verziu, môže pridať štipku chilli alebo nakrájanú feferónku.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>