SUROVINY:

SUROVINY:

  • 110 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 80 g cukru kryštál
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • čerstvé ovocie
  • štipka soli

tvarohová náplň:

  • 2 mäkké tvarohy, 2 lyžice práškového cukru

broskyňová náplň:

  • 1 konzerva broskýň, 1 lyžica práškového cukru, 1 vrecko želatíny v prášku (20 g)

 

POSTUP:

Pripravte si 2 misky. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli do pevného snehu, žĺtky rozšľahajte s cukrom do peny, pridajte opatrne kakao, múku a olej. Do tejto hustejšej hmoty zapracujte časť snehu, po premiešaní pridajte zvyšok a hotovú zmes nalejte do olejom vystriekanej formy. Dajte piecť do rozohriatej rúry 180° C. Po vytiahnutí prikryte korpus utierkou, zvláčni a pôjde dobre po vychladnutí vyklopiť.

Tvaroh v staniole zmiešajte s práškovým cukrom a na obrátený korpus so zvýšeným lemom ho stierkou naneste. Želatínu rozmiešajte v časti tekutiny z konzervy, nechajte 10 minút napučať. Potom ju zahrejte na sporáku, ale nevarte. 1/2 broskýň rozmixujte so zvyškom šťavy, časť tohto pyré vlejte do zmesi so želatínou, metlou premiešajte a potom pridajte zvyšok pyré. Naneste na vrstvu tvarohu a dajte stuhnúť do chladničky.

Podávajte zdobené čerstvým ovocím, lístkami medovky a kvetmi levandule.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>