SUROVINY:
SUROVINY:
- 110 g hladkej múky
- 20 g kakaa
- 80 g cukru kryštál
- 4 vajcia
- 2 lyžice oleja
- čerstvé ovocie
- štipka soli
tvarohová náplň:
- 2 mäkké tvarohy, 2 lyžice práškového cukru
broskyňová náplň:
- 1 konzerva broskýň, 1 lyžica práškového cukru, 1 vrecko želatíny v prášku (20 g)
POSTUP:
Pripravte si 2 misky. Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte so štipkou soli do pevného snehu, žĺtky rozšľahajte s cukrom do peny, pridajte opatrne kakao, múku a olej. Do tejto hustejšej hmoty zapracujte časť snehu, po premiešaní pridajte zvyšok a hotovú zmes nalejte do olejom vystriekanej formy. Dajte piecť do rozohriatej rúry 180° C. Po vytiahnutí prikryte korpus utierkou, zvláčni a pôjde dobre po vychladnutí vyklopiť.
Tvaroh v staniole zmiešajte s práškovým cukrom a na obrátený korpus so zvýšeným lemom ho stierkou naneste. Želatínu rozmiešajte v časti tekutiny z konzervy, nechajte 10 minút napučať. Potom ju zahrejte na sporáku, ale nevarte. 1/2 broskýň rozmixujte so zvyškom šťavy, časť tohto pyré vlejte do zmesi so želatínou, metlou premiešajte a potom pridajte zvyšok pyré. Naneste na vrstvu tvarohu a dajte stuhnúť do chladničky.
Podávajte zdobené čerstvým ovocím, lístkami medovky a kvetmi levandule.
Ďalšie zaujímavé recepty tu >>