Suroviny

  • 2 kg očistených pokrájaných húb /hríby, podpňovky, kuriatka…/
  • 1 kg zmesi paprík, kapusty, mrkvy a cukety
  • 0,5 kg cibule

Nálev:

  • 2 l vody
  • 0,5 l octu
  • 400 g cukru
  • 60 g soli
  • korenie – bobkový list, korenie, nové korenie, 2 lyžičky horčicového semiačka

Postup:

Nakrájané huby ľahko sparte v horúcej vode a sceďte. Nakrájajte si zeleninu na rezančeky, papriku a mrkvu pre farbu, môžete ale použiť i karfiol, cuketu, podľa toho, čo máte zrovna na záhradke. Nálev povarte s korením, čalamádu plňte do čistých pohárov a zalejte horúcim nálevom. Čalamádu zavarte 30 minút pri 85 °C.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>