SUROVINY

  • 200 ml šťavy z pomarančov
  • 1/2 balenia plátkovej želatíny (5 g)
  • 50 g kryštálového cukru

POSTUP:

Pripravte si čerstvú šťavu z pomarančov, stačí ich rozkrojiť a s pomocou lisu na citrusy opatreného nádobkou z nich vytlačte šťavu. Do rajnice s výlevkou vlejte šťavu a vložte na 10 minút plátky želatíny. Potom ju na sporáku zahrejte a rozmiešajte metlou do úplného rozpustenia. Dajte pozor, aby sa tekutina nedostala do varu. Rajnicu odstavte a nechajte trochu vychladnúť, ešte tekutú šťavu nalejte do pružnej silikónovej formy a vložte opatrne do chladničky.

Zhruba za 2 hodiny sú cukríky hotové. Vďaka pružnosti silikónu ich krásne z formy vylúpnete a malí nezbedníci sa do nich môžu rovno pustiť. Alebo ich uložte do pohára.

Orion tip: toto množstvo vyjde tak akurát na naplnenie formy s medvedíkmi a dážďovkami. Namiesto šťavy z pomarančov je možné použiť aj iné ovocie, rozvar z jahôd či malín.

 

Ďalšie recepty nájdete tu >>