Suroviny

  • 500 g červenej cibule
  • 150 g hnedého cukru
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 30 ml červeného vínneho octu
  • 50 ml červeného vína
  • olej
  • brusnice
  • chilli paprička
  • soľ a čierne korenie

Postup:

Olúpanú a nakrájanú cibuľu spolu s najemno nakrájanou chilli papričkou orestujeme na oleji. Podlejeme červeným vínom, pridáme balzamikový aj vínny ocot, cukor, brusnice (ak sú sušené, vopred ich namočíme do červeného vína), osolíme, okoreníme a pozvoľna dusíme do zhustnutia. Chutney môžeme uložiť do pohárov do chladničky, ak ho nespotrebujeme. Hodí sa nielen k steakom, ale aj k pečenému mäsu, toastom, syrom.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>