• ZAPERLITE

Aby ste mali všetko ako správny hostitelia pripravené, nezabudnite na štýlové poháre na sektpoháre na vínovodu či niečo ostrejšie. Okrem vína alebo piva si môžete vyskúšať aj miešané drinky alebo netradičné koktaily, servírované v krásnych pohároch.

  • PORIADNE SA NAJEDZTE

Vymyslieť dobrú večeru, ktorá ,,premastí žalúdok“, aby Vám alkohol dobre sadol a druhý deň ste sa netrápili, nie je nič ťažké.

Odporúčajú sa pokrmy, ktoré sú tučnejšie, ale tým nie je myslený prerastený bravčový bok alebo štangle salámy. Dobrou voľbou je silný vývar, poriadny steak či tučnejšia ryba, napr. losos, opečený s klinkami zeleniny na nepriľnavej panvici.

Avokádová nátierka na doma upečenom chlebe, ktorý bude krásne kysnúť v ratanovej ošatke, je tiež skvelou voľbou.

  • STAŇTE SA FOODSTYLISTOM

Nemáme nič proti obloženým misám, chlebíčkom a klasickým jednohubkám. Ale nie je Silvester práve príležitosťou vytvoriť niečo iné?

Dřevěné prkénko pro správné servírování

Trebárs zaujímavé vyprážané cibuľové krúžky v cestíčku z múky, vajíčka a strúhaného plesňového syra, pikantné utopence pripravené s predstihom v nakladacej dóze. A okrem klasiky stojí za vyskúšanie aj marinovaná červená repa s kozím syrom a vlašskými orechmi, krájaná na tenké plátky alebo mriežky s pomocou špeciálnej škrabky na zeleninu. Skúste aj domáce praclíky, ktoré nemusíte tvarovať v ruke, ale s ich prípravou Vám pomôže šikovná vykrajovačka na praclíky.

S detailmi, či už na kanapkách alebo tataráčiku, pomôže pinzeta, drobné chuťovky doladia farebné napichovátka.

Čo tak chuťovku k vínu či pivu, s ktorou Vám pomôžu drevené pečiatky? Skúste jednoduchý recept na SLANÉ SUŠIENKY S PARMAZÁNOM >>


AKO PREŽIŤ OSLAVY BEZ NÁSLEDKOV?

Aby ste tento deň prežili v zdraví, poradíme na záver niekoľko trikov, ako ho prežiť. Dostatok spánku a minimum stresu zaistí, že nebudete zaspávať pred 22. hodinou pri televízii. Medzi jednotlivými pohárikmi zobte a ochutnávajte pripravené pochúťky a tiež sa nezabudnite „prelievať“ čistou vodou.

Alkohol totiž veľa dehydruje, preto tekutiny priebežne dopĺňajte. Držte sa zásady nemiešať alkohol. Kto chce v priebehu večera vyskúšať všetko, od vína a piva cez niekoľko druhov koktailov, ten dopadne zle. A hlavne sa nenechajte prehovárať k ďalšiemu, ktovie koľký poldeci od vašich rozjarených priateľov. Dajte si len toľko, koľko znesiete alebo si priťuknite symbolicky.

Tak prežite Silvestrovskú noc so svojimi najbližšími, jedzte a pite s rozumom a privítajte Nový rok ako sa patrí.