Či už u vás doma vedú kokosové, orechové, pudingové alebo pistáciové druhy. Rovnako ako perníčky, aj tieto dobroty potrebujú dostatok času na uležanie.

  • Jednoduché strojčekové pečivo

Druhý adventný týždeň znamená okrem iného aj pečenie strojčekového pečiva. S patričným nástavcom premeníte ručný strojček na mäso v praktický strojček na pečivo. Stačí vložiť pripravené cesto do mlynčeka a vybrať potrebný tvar pečiva. Prosíte si banániky, kokosové tyčinky alebo pudingové či pistáciové koláčiky? So strojčekom ich zvládnete ľahko a rýchle. Napečené dobroty zatiaľ nezlepujte marmeládou ani krémom. Nemuseli by vám do Štedrého dňa vydržať.

  • Nezabudnite na labky

Na čase majú tiež labky, niekedy nazývané ako medvedie labky,a vanilkové rožky. Ak si chcete uľahčiť prácu a navyše mať cukrovinky jedno ako druhé, vyskúšajte naše praktické formy.

Napríklad silikónová forma na labky umožňuje pečenie tohto vianočného evergeenu bez prácneho vysypávania či vyklepávania z formičiek. A ak uprednostňujete poriadny kus plechu, môžete si vybrať jej kovovou verziu s kvalitným nepriľnavým povrchom.

Nezabudnite, že pečivo posypané práškovým cukrom oveľa rýchlejšie navlhne. Preto ho zatiaľ necukrujte, ale vložte do uzatvárateľných dóz na potraviny a uskladnite na chladnom mieste.