Suroviny

  • 2 lyžičky čerstvých alebo sušených kvetov levandule
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • hrsť lesných čučoriedok
  • 60 g cukru

Smotanu samozrejme možno nahradiť kokosovým alebo mandľovým mliekom, jogurtom bez laktózy, cukor zase xylitolom alebo iným sladidlom.

Postup:

Kvety levandule postláčajte trochu v mažiari, aby sa uvoľnili silice, zmiešajte v mise so smotanou, oslaďte a pridajte hrsť čučoriedok. Zľahka vyšľahajte tyčovým mixérom, záleží na tom, či chcete mať jemnú zmes alebo preferujete kúsky čučoriedok, ktoré vytvoria v nanukoch krásnu štruktúru. Potom stačí naliať do formičiek a nechať do druhého dňa v mrazničke. Pozor, nedočkavci môžu siahnuť po voňavom osviežení už cca za 3 hodiny, to by mohli byť nanuky už stuhnuté.

Ďalšie zaujímavé recepty tu >>