Práve teraz môžeme zaspomínať na to, čo sa jedlo pred zamatovou revolúciou. Spomeniete si na niektoré jedlá, ktoré tak trochu upadli do zabudnutia? Alebo zostali stálicou vo vašej kuchyni? Kuracie s broskyňou, katov šľah alebo rezance s makom sú klasika.

RETRO NÁTIERKY

My sme sa tentokrát zamerali na retro nátierky, na ktoré sa možno trochu zabudlo. Na čerstvom domácom chlebe aj dnes chutia nielen rodine pri večeri, ale poslúžia ako základ na obložené chlebíčky.

Šunková pena, nátierka z údenej makrely alebo slonie žrádlo zachutí aj dnes. Tu je recept na ľahký domáci chlieb a chutnú nátierku. Možno sa budú hodiť ako inšpirácia na večeru po návrate z lampiónového sprievodu alebo pred Silvestrom:

JEDNODUCHÝ DOMÁCI CHLIEB

Piecť chlieb nie je zase tak zložité, ako sa to môže zdať. Cesto bude hotové za 5 minút, kysne v mise 20 minút, párkrát sa preloží, vytvaruje sa v ošatke a potom šup s ním do rúry.

Bez niekoľkohodinového kysnutia, živenia kvásku, jednoducho taká rýchlovarianta pre tých, ktorí domáci chlieb chcú vyskúšať alebo na poctivý kváskový chlieb nie je práve čas.

Ako upiecť výborný domáci chlieb >>

NÁTIERKA „SLONIE ŽRÁDLO“

Táto tradičná nátierka s hrubšou štruktúrou sa hodí ako na namazanie na veku, čerstvý chlieb, tak aj na hrianky zo staršieho chleba.

Retro nátierka zo surovín, ktoré určite nájdete doma v chladničke a v špajze je hotová za chvíľku a po vychladení si na nej pochutnajú nielen hostia alebo kolegovia v práci.

Recept na chutnú nátierku nájdete tu >>