Či už u vás doma vedú kokosové, orechové, pudingové alebo pistáciové druhy. Rovnako ako perníčky, aj tieto dobroty potrebujú dostatok času na uležanie.
-
Linecké pečivo tisíckrát inak
Vianoce bez lineckého si nedokážeme predstaviť. Táto slovenská stálica sa pečie snáď v každej domácnosti. Okrem tradičného maslového receptu existujú aj menej známe variácie tohoto pečiva. K jej oživeniu postačí prisypať do cesta kokos, kakao alebo oriešky.
Hoci sú najčastejšou klasikou linecké kolieska, na výber sú aj iné tvary.Vďaka našim dvojdielnym vykrajovačkám bude plech plný stromčekov, zvončekov, hviezd alebo rýb. Po ich upečení necháme koláčiky pár dní uležať. Potom ich zlepujeme ovocným džemom – našimi obľúbencami sú ríbezľová alebo višňová marmeláda.
-
Nezabudnite na labky
Na čase majú tiež labky, niekedy nazývané ako medvedie labky,a vanilkové rožky. Ak si chcete uľahčiť prácu a navyše mať cukrovinky jedno ako druhé, vyskúšajte naše praktické formy.
Napríklad silikónová forma na labky umožňuje pečenie tohto vianočného evergeenu bez prácneho vysypávania či vyklepávania z formičiek. A ak uprednostňujete poriadny kus plechu, môžete si vybrať jej kovovou verziu s kvalitným nepriľnavým povrchom.
Nezabudnite, že pečivo posypané práškovým cukrom oveľa rýchlejšie navlhne. Preto ho zatiaľ necukrujte, ale vložte do uzatvárateľných dóz na potraviny a uskladnite na chladnom mieste.