Suroviny
- krehké cesto
- 200 g kyslej smotany
- 2 žĺtky
- štipku soli, štipku rasce
- 350 g varenej a olúpanej
- červene repy
- 75 g fety
Postup:
Rúru predhrejte na 170 °C. Na kameň na pečenie položte cesto rozvaľkané na kruh o priemere cca 35 cm. V miske premiešajte kyslú smotanu, žĺtky, soľ a rascu. Túto smotanovú zmes rozotrite na cesto, ale nie až a do kraja, nechajte 5 centimetrov od kraja voľných. Repu nastrúhajte nahrubo na smotanovú náplň. Fetu rozdrobte a pridajte ju na repu. Okraje cesta postupne po malých kúskoch prehnite dookola cez náplň tak, aby vznikol okraj a náplň nemohla vytiecť mimo cesto.
Kameň na pečenie vložte do rúry a pečte 30 minút, až okraje cesta zhnednú, smotanová náplň stuhne a feta sa čiastočne roztečie.
Môžete ho podávať teplý aj studený, doplňte ho obľúbenými čerstvými bylinkami. K repe sa hodia tymian, bazalka, petržlenová vňať.