Hoci s kuchynským valom a valčekom na cesto vedľa nešliapnete, práca vám uľahčí hlavne kvalitný strojček na cestoviny.
Aké ponúka výhody?
Na obsluhu strojčeka nie je nič zložité. Stačí ho pripevniť k pracovnej doske, zvoliť potrebný nástavec a točiť kľučkou. Vďaka jeho nastaviteľným valcom si cesto rovnomerne vyvaľkáte v hrúbke, ktorú potrebujete. Na lasagne sa odporúča cesto hrubšie, naopak na domáce vlasové rezance musí byť naozaj tenké.
Strojček sa oplatí nakupovať s nadstavcami, ktoré vám umožnia pripraviť viac druhov cestovín. So strojčekom na rezance FRANCESCO pripravíte nielen vlasové a polievkové rezance, ale aj špagety, široké rezance, lasagne či plnené ravioli. Všetko navyše zvládnete na jednom stroji – nemusíte dokupovať žiadne ďalšie radielka alebo formy.
Recept na koniec
Veľkej obľube sa dnes tešia hlavne domáce ravioli. Do týchto plnených taštičiek môžete pridať všetko, čo máte radi. Často sa plní špenátom, cesnakom a ricottou či mäsovou náplňou, nájsť však môžete aj verziu s hruškami a plesňovým syrom alebo so štyrmi druhmi syrov. K výrobe cesta vám postačí vajcia, voda a soľ. Všeobecne platí, že na 100 g hladkej múky príde jedno vajce.
Postup: S pomocou strojčeka si najprv vyvaľkáme cesto. Takto pripravené pláty orežeme radielkom na jednotnú šírku a na strojčeku zvolíme nástavec na ravioli. Do stredu valca rozložíme dva pláty cesta, medzi ktoré vkladáme vybranú náplň. Otočením kľučky sa cesto a náplň spojí a v spodnej časti stroja vyjdú hotové taštičky. Proces opakujeme, kým celé cesto nespracujeme. Hotové taštičky varíme 3-4 minúty. Následne podávame samotné alebo so syrovou či hubovou omáčkou.