Oceľový základ je pokrytý smaltom, čo je tavenina podobná sklu a vytvorí tak odolný, úplne zdravotne nezávadný povrch.

HRNCE, KASTRÓLY, RAJNICE:

Sú vhodné napr. na varenie vývaru, obľúbených omáčok či príloh. Alebo na tradičné lečo, hubovú praženicu či farebné ragú. Všetky sú vhodné na použitie na všetkých typoch sporákov vrátane indukcie, je možné ich použiť v rúre na zapekanie a umývať v umývačke. Smaltované hrnce majú u nás dlhoročnú tradíciu, budú nielen užitočné, ale poslúžia aj ako dekorácia doma alebo na chalupe.

MISA NA MIESENIE:

Misa sa hodí na zarábanie kysnutého cesta na chlieb, žemľové knedle aj buchty, prípravu zemiakového šalátu, prípadne na zber ovocia a zeleniny. Má dve praktické ucha, ktoré uľahčujú jej držanie.

SKLADOVACIE DÓZY SO SKLENENOU POKRIEVKOU:

Dózy s viečkom sa hodia na uloženie najrôznejších sypkých potravín, príloh, strukovín, cereálií, sušených byliniek atď.

ČAJNÍKY, DŽEZVY:

Sú určené na varenie vody na kávu, čaj, prípadne vody na chalupách pri umývaní riadu, kde netečie teplá voda. Džezva zase ponúka alternatívnu prípravu kávy, kedy sa tzv. "turecká káva" nechá niekoľkokrát vykypieť a potom ju stačí len podávať