Sviatočné prestieranie tanierov môže byť doplnené ozdobne zloženým papierovým obrúskom aj voľne položeným textilným obrúskom s krúžkom a starostlivo rozloženými príbormi podľa chodov – aj použitie kvalitného porcelánu, skla a doplnkov, ktoré dodajú celej tabuli výnimočný lesk.
Nechýbajú sviečky, drobné dekorácie a etažérky na pečivo a jednohubky. Vďaka premyslenej kombinácii farieb, čerstvým surovinám a elegantnému usporiadaniu vznikne stôl, ktorý umocní sviatočnú náladu aj zážitok z jedla, či už servírujete tradičné slovenské pokrmy, alebo dávate prednosť modernému poňatiu.
Základné pravidlá pre prestieranie

Taniere:
Použite podkladový (klubový) tanier a naň tanier servírovací. Proti nežiaducemu pohybu môžete medzi ne vložiť papierový obrúsok. Ideálne taniere sú čisto biele taniere alebo s jemným vzorom či linkou, odporúčame našu novú kolekciu DECORA.
Príbory:
Skladajte ich zvonku smerom k tanieru v poradí podávaných chodov. Všetko je tak prehľadné a elegantné.
Poháre:
Ideálne maximálne tri druhy (nealko, víno, pivo). Ostatné nápoje sa podávajú zvlášť.
Obrúsky:
Látkové pôsobia najviac slávnostne. Zvlášť keď ich zrolujete a navlečiete na ne sponu. Pokladajte ich buď na tanier alebo vľavo od vidličky - pri jedle obrúsok patrí na klin, po jedle vedľa taniera (nikdy nie do neho).
Podnosy a podtácky:
Hodí sa skvele na servírovanie pečiva, kanapiek, jednohubiek alebo cukroviniek.
Užite si štedrovečernú večeru, Boží hod aj hostinu na sv. Štefana, kedy sa podáva pečená kačica, husička s kapustou a knedľami alebo sviečková na smotane. Tieto praktické kúsky, ktoré máme novo v sortimente, využijete aj pri raute s priateľmi o nadchádzajúcom Silvestri.