Zdravé raňajky

Nič nenaštartuje deň lepšie, než chutné a výdatné raňajky. Ak ste zástancom sladkej bodky hneď ráno, urobte si zdravé granolové košíčky. Stačí v jednej miske zmiešať roztlačený banán, ovsené vločky, kakao, oriešky a semienka. Následne pridajte med, niekoľko lyžičiek kokosového oleja a podľa chuti do zmesi prisypte aj škoricu a vanilkový extrakt.

Suroviny starostlivo premiešajte a výslednú hmotu vtlačte do vymastenej muffinovej formy. Po upečení košíčky naplňte bielym jogurtom a vašim obľúbeným ovocím.

Rýchla desiata

Milovníkov slaného naopak potešia jednoduché vajíčkové muffiny. V mise vyšľaháme vajíčka, ku ktorým pridáme podľa chuti špenát, nadrobno nakrájanú šunku, paradajky, cibuľku a syr. Zmes osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame. Následne cesto rozlejeme do vymastenej formy a takto pripravené muffiny dáme do rúry. Tieto raňajky možno urobiť na tisíc možných spôsobov – či už ste teda vegetarián, máte bezlepkovú alebo low carb diétu, stačí k vajíčkam pridať vaše obľúbené suroviny a raňajky sú na svete.

 Rýchly obed

Vďačným receptom na obed sú plnené papriky. Vymažte olejom formu na muffiny a do každej priehradky vložte očistenú papriku. Následne ich naplňte buď mäsovou alebo ryžovou zmesou a dajte piecť do rúry.

Papriky sa vám budú vo forme ľahšie plniť, navyše budú v rúre po celú dobu v jednej polohe, vďaka čomu sa lepšie upečú. Ako prílohu odporúčame cesnakovú bagetku alebo zeleninový šalát.

Farebná večera

Tortillové košíčky môžu byť nielen ľahkou večerou, ale aj výbornou chuťovkou na párty. Pokiaľ vlastníte okrúhlu ozdobnú vykrajovačku, vykrojte z tortilly väčšie kolieska, ktoré následne vložíte do vymastenej muffinovej formy. Dovnútra nalejte osolenú a okorenenú zmes z vajec, špenátu a jogurtu, ktorú následne vložte upiecť do rúry.

Pokiaľ doma nemáte ozdobnú vykrajovačku, nevešajte hlavu. Stačí si tortillu rozkrojiť na štyri časti, ktoré následne vyskladáte do priehradok vo forme tak, aby vytvorili košíčky. Ak ich vložíte rovno do rúry, môžete ich po upečení naplniť čerstvým šalátom s cesnakovým dipom alebo populárnym chilli con carne.

Dezert na záver

A ak máte chuť na menšiu sladkú bodku, dajte šancu mini cheesecakom z muffinovej formy. Do každej priehradky vložte papierový košíček, ktorý naplníte zmesou z nadrvených sušienok a masla. Takto vzniknutý sušienkový korpus nechajte niekoľko minút predpiecť a potom ho schlaďte v chladničke. Následne vytvoríte náplň – vyšľahajte do hladka smotanový syr s cukrom, vanilkovým extraktom, kyslou smotanu a citrónovú šťavu. Naposledy pridajte vajcia a celú zmes šľahajte tak dlho, pokiaľ sa ingrediencie nespoja.

Nakoniec túto zmes vložte na upečený sušienkový korpus a vložte do rúry. Nezabudnite, že je potrebné nechať dezert asi 30 minút v izbovej teplote a následne ho vložiť aspoň na dve hodiny do chladničky.

A akú formu na muffiny vybrať?