Času nie je nazvyš, preto ak stále nemáte napečené, vrhnite sa na nepečené cukrovinky.

Kokosové alebo orechové guličky, čokoládové košíčky, osie hniezda alebo cukrovinky z polámaných kúskov. Nielenže chutnajú výborne, navyše sú veľmi jednoduché na prípravu.

  • Príprava osích hniezd

Obľúbeným druhom nepečených cukroviniek sú včelie úliky alias osie hniezda.

Základom je zmiešať potrebné ingrediencie do tuhšej hmoty a vysypať formičky práškovým cukrom. Pripravené cesto natlačte do vysypaných foriem a následne urobte v prostriedku každého hniezda koncom varešky jamku. Hotové úliky opatrne vyberte z vašich formičiek – odporúčame otváracie, ktoré túto prácu veľmi uľahčí. Nakoniec ich pomocou cukrárskeho vrecka naplňte krémom a priklopte detskou piškótou alebo pripraveným lineckým kolieskom.

  • Nepečené guličky

Kúsky polámaných vanilkových rožtekov, marmeláda alebo zvyšné namleté oriešky? Načo ich vyhadzovať, keď ich môžete použiť do ďalšieho receptu. Podľa potrebnej konzistencie pridajte kondenzované salko, sušené ovocie, maslo, kakao alebo ovsené vločky. Z cesta následne vytvorte guľôčky, ktoré potom obalíte napríklad v práškovom cukre, strúhanom kokose alebo čokoládovej poleve.

Môžete použiť nepodarené koláčiky, ďatle, mleté orechy, zbytky krému, med, mandle, proste čokoľvek máte radi. Fantázii sa medze nekladú, napríklad skúste aj netradičné low carb variantu alebo bezlepkové guličky. Jednotlivé guličky vložte do papierových košíčkov, budú krásne vyzerať.

  • Čokoládové košíčky

A ak vám zostalo posledných pár kusov papierových košíčkov na koláčiky alebo chcete vyskúšať netradičné čokoládové pralinky, naplňte ich čokoládovou polevou, orechovým krémom a na záver ozdobte sušeným ovocím či mandľami. Uvidíte, že až tieto dobroty naservírujete na sviatočný stojan na cukrovinky, zmizne medzi prvými. Tak šťastné a veselé!