Kto si nedal aspoň raz v živote predsavzatie, že po novom roku začne chudnúť? Prichádza na rad obmedzenie jednoduchých cukrov, príjem sacharidov je odporúčaný skôr v dopoludňajších hodinách, popoludní je čas na kvalitné bielkoviny a tuky. Hladovka alebo razantné zníženie kalorického príjmu sa neodporúča, tu treba používať zdravý rozum, pridať množstvo tekutín a fyzickú aktivitu. 

Kvalitnú nádobu na pitie, či už nerezovú termosku alebo plastovú či sklenenú fľašu je dobré mať vždy po ruke, v práci aj pri športe. Fandíme všetkým, ktorí nepoľavili a majú pevnú vôľu prekonať seba samého.

TRITANOVÉ FĽAŠE

V priebehu celého dňa a zvlášť pri cvičení, či už je to beh, pravidelné cvičenie v posilňovni alebo pri skupinových športoch vo fitku, treba myslieť na dostatočný príjem tekutín. Skvelou správou je, že aj plast ide s dobou a tzv. tritán ako materiál použitý pri výrobe fliaš na pitie má množstvo unikátnych vlastností.

  • je vysoko odolný voči nárazom, takže je vhodný na každodenné použitie 
  • neobsahuje zdraviu škodlivé látky ani BPA – materiál tritán neobsahuje bisfenol A, je zdravotne nezávadný, takže to môžu byť aj fľaše na pitie pre deti
  • krištáľovo čistý – priepustnosť svetla je väčšia ako 90%, nahradí tak populárne sklo
  • vynikajúca chemická odolnosť – nepreberá chute ani vône
  • veľká odolnosť voči teplotám – použitie od -10 °C do +95 °C
  • nízka váha – ideálna na cesty, do školy aj na cvičenie

 SKLENENÉ FĽAŠE

Niekto radšej siahne po tradičnom materiáli, ktorým je sklo. Tieto dizajnové fľaše sú vyrobené často aj z borosilikátového skla, odolného teplotám až do +100 °C, a uzavreté viečkom so silikónovým tesnením, ktoré zamedzí vyliatiu. Nápoj môžete ochutiť čerstvým ovocím alebo bylinkami. Hodí sa preto nielen na čistú vodu, iónový nápoj, ľadový čaj, ale aj ako fľašu na smoothie, ktoré si môžete doma ráno pripraviť z obľúbeného ovocia a zeleniny. Nahradia tak raňajky alebo dopoludňajšiu desiatu. Majú širšie hrdlo, ale pri nalievaní pomôže aj praktický lievik.

Niektoré typy sú opatrené nekĺzavým alebo neoprénovým obalom, ktorý chráni fľašu pred nárazmi a navyše udržuje nápoj dlhšie v požadovanej teplote.

Stačí si iba vybrať.

TERMOFĽAŠE

Nie je nad teplo, ktoré prehreje zvonku aj zvnútra. A aby ste sa cítili vonku, na prechádzke a výlete dobre, nestačí len teplé oblečenie. Teplý čaj, káva, varené víno a iné nápoje udržia pri konštantnej teplote šikovné nové termofľaše s bambusovým viečkom.

Majú šmrnc a svoj účel splnia ako na túre, tak v práci alebo pri športe. Hodí sa totiž na teplé aj studené nápoje, sú opatrené silikónovým tesnením a viečkom na závit.