Tento e-shop nemusí vo vašom prehliadači fungovať správne! Odporúčame použiť niektorý z novších prehliadačov. Viac informácií

TIPY PANÍ DOBROMILY


TIPY PANÍ DOBROMILY

Naša úžasná pani Dobromila radí:

AKO NACHYSTAŤ DETAILY VARENIA?

Dianie posledného roka so sebou prináša skutočnosť, že veľa času trávime v kuchyni prípravou jedla pre nás a našich blízkych. Väčšina domácností musí oveľa častejšie variť obedy. Niektorý riad je potrebné doplniť, vymeniť, že to alebo ono nám môže prácu veľmi uľahčiť a niektoré vybavenie značne ušetrí naše financie za energie. 
V našich obchodoch a na e-shope iste zaobstaráte, čo potrebujete a ako bonus vám k tomu pridáme pár rád a fígľov. Možno ich poznáte, možno máte nejaké svoje vychytávky.

  • VYCHYTÁVKY PRE ĽAHŠIE VARENIE A PEČENIE

ĽAHKÉ LÚPANIE CIBULE 
Uvariť hovädzí guláš znamená lúpanie hromadu cibule a uplakané oči. Tomu sa dá vyhnúť. Cibuľu namočíme do studenej vody a necháme 15 - 30 minút (podľa možnosti) odpočinúť. Šupka z cibule pôjde ľahko stiahnuť. Rovnako môžeme lúpať aj cesnak. A jeho varenie môžete urýchliť v kvalitnom a bezpečnom tlakovom hrnci.

KVALITNÝ VÝVAR
Chceme-li mať kvalitný a silný vývar, vkladáme mäso do kvalitného hrnca naplneného studenou vodou. Mäso sa v studenej vode nemôže zatiahnuť, takže šťava z mäsa ide priamo do vody. 

KVALITNÉ MÄSO
Chceme-li mať šťavnaté mäso, vkladáme ho priamo do vriacej vody či vývaru. Mäso sa ihneď zatiahne 
a jeho šťava zostane vnútri. Neodporúča sa už do tepelne upraveného mäsa pichať. Šťava by vytiekla. 

ČERSTVÁ RYBA
Často ryby v mrazničke napáchnu od ostatných potravín. Keď ponoríme rybu do mlieka a necháme rozmraziť, zápachu sa vyhneme. Ryba bude mať chuť, ako by sme ju práve čerstvo kúpili.

PRESOLENÉ POLIEVKY A OMÁČKY
Každému z nás sa už stalo, že pri ochucovaní nám ušla ruka. Stačí keď do jedla hodíme oškrabaný, umytý, na rovnaké kusy nakrájaný zemiak a necháme variť, kým nie je zemiak mäkký. Zemiak do seba vsiakne soľ a po vybratí je k dispozícii, ako by sme ho klasicky uvarili.

VYLEPŠENIE FAZULE
Fazule má každý rád. Ale tie následky, ktoré nás po ich konzumácií čakajú. Ak pridáme pri varení fazule štipku sódy bikarbóny, nebude jedlo tak ,,nadúvajúce“. 

STRÚHANIE SYRU 
Syr sa nebude na strúhadlo lepiť, keď strúhadlo ľahko potrieme olejom. Strúhanie nám pôjde ako po masle a naviac pôjde ľahko umyť. 

  • PORIADOK BUDE V POHODE

ÚČINNÝ UMÝVACI PROSTRIEDOK
Koľkokrát sme si kúpili zaručene účinný prostriedok na riad a pri umývaní sme zistili, že to nie je to, čo sme očakávali. Keď pridáme do prostriedku na riad asi dve lyžice sódy bikarbóny, bude saponát účinnejší. 

ODPADKOVÉ KOŠE - AJ TRIEDENIE MôŽE BYŤ HRAČKA

Pridali ste sa k tým, čo sa snažia poctivo triediť odpad? Je to trochu náročné na priestor že? Premýšľate, ako to najlepšie vyriešiť, kam dať aké nádoby? Či ich mať pri ruke v kuchyni, aj keď zaberajú dosť miesta? Igelitové vrecia alebo kartónové krabice nevyzerajú príliš vzhľadne.

Tak vyskúšajte odpadkové koše na triedený odpad.


 

OxyShop icon Používame oXyShop