Ako netradičnú surovinu je možné použiť ale aj nasekanú mladú žihľavu, medvedí cesnak, pesto alebo strúhané krabie tyčinky. Prekvapíte hostí alebo svojich blízkych netradičným pohostením, napríklad na oslave narodenín alebo pri grilovaní. A pritom je to také jednoduché.

Suroviny

  • 1 lístkové cesto
  • 2 hrste nasekanej žihľavy
  • 200 g strúhaného syra eidamského typu
  • 1 žĺtok na potretie

na podávanie: miska s cesnakovým dipom

Postup:

Lisové cesto rozvaľkajte do kruhu a uprostred pohárom alebo tvorítkom vykrojte koliesko. Potom stačí radielkom narezať jednotlivé lúče od vonkajšej strany k stredu, len dávajte pozor, aby ste nedokrojili. Nasekané žihľavy a syr rozprestrite po celej ploche cesta. Prúžky stačí 2x alebo 3x pretočiť, pomazať mašlovačkou rozmiešaným žĺtkom a dať na 15 minút piecť na 180 °C do rozohriatej rúry.

Z kyslej smotany, štipky soli a strúčika cesnaku si pripravte dip, ktorý v keramickej miske umiestnite do stredu „tohto dozlatista vypečeného slniečka“.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.