KAŽDÝ ŠPÍZ MÔŽE BYŤ INÝ

Špízy, hamburgery...
Čo hovoríte na špízy? Každý špíz môže byť iný podľa toho, kto čo má rád. Niekto má rád diétne kuracie, niekomu nevadí slanina a bravčové mäso. Niekto má rád grilovanú papriku a paradajky, ale nemusí cibuľu. K príprave môžete zapojiť všetkých členov domácnosti - jednoducho si každý na ihlu napichne to, čo má rád.
A ako zákusok môžete pripraviť ovocné špízy. Ku grilovaniu sa úplne skvele hodí ananás, pomaranč, hrušky, banán... s trochou škorice to bude vôňa po celej záhrade.
Náš tip
A keď už spomíname hrocené špajle - sú výborné aj na prípravu šašlíkov a špízov z mletého mäsa. Mäso na nich pekne drží. Krátka varianta potom je skvelá pre dokončenie hamburgerov, kedy sa celý hamburger prepichne, aby pekne držal pohromade.
Viete že hrocené špajle sa tiež dajú krásne využiť k označeniu jarnej sadby alebo do kvetináčov s bylinkami?


