Termosky a termoplechovky na túru 

Pohyb na čerstvom vzduchu prospeje každému. Do batohu je nutné zabaliť náhradné oblečenie, desiatu a hlavne termosku s teplým nápojomViečko slúži ako malý pohárik, čaj zahreje a varené víno rozveselí všetkých dospelých turistov. Aj pri sánkovaní s deťmi je dobrou voľbou pripravená termoplechovka, pri ktorej stačí vyklopiť náustok vo viečku a zahriať sa čajom.

Jej prednosti sú popísané v tomto článku >> 


Vrecková fľaša

Nielen pri chalupe, ale aj na krátkej zimnej prechádzke s partiou priateľov sa hodí v pravý okamih vytiahnuť „ploskačku“ s niečím ostrejším. V Orione máme niekoľko štýlových ploskačiek, ktoré sú tak akurát veľké, aby urobili dobrú náladu, ale všetci došli do cieľa v poriadku. Ponuka ploskačiek je tu >>


Desiata bezpečne uložená 

Studený vzduch, ostré výstupy a chôdza po vrstevniciach, okamih pokochať sa prírodou. To je perfektné trávenie času v období jarných prázdnin. Rýchlo všetkým vyhladne, zvlášť deti už po prvom kilometri zháňajú niečo na jedenie. Preto nezabudnite na desiatu.

U nás máme veľké množstvo desiatových boxov, ktoré majú tú výhodu, že sa desiata na dne batohu nerozsype a neroztlačí. Stačí si len vybrať veľkosť a prevedenie, od jednoduchých jednofarebných kúskov až po boxy s krásnym detským motívom.

A aj malá termonádoba so skrutkovacím viečkom a dvojitou stenou udrží kašu alebo polievku v konštantnej teplote. To oceníte zvlášť keď vyrážate s menším dieťaťom, uloženým v nosiči na chrbte alebo vo vozíku.


Riad do karavanu

Práve zimná alebo jarná dovolenka v karavane alebo v obytnom vozidle zažila už vlani vďaka uzavretým hraniciam veľký boom. Nemusíte sa viazať na jedno miesto, prejdete kedykoľvek kamkoľvek, kde je kempovanie s karavanom povolené. A ak ste priamo majiteľom, potom nie je čo riešiť.

U nás nájdete niekoľko tipov, čo by sa mohlo hodiť na dovybavenie kuchynského kúta:

  • Variť zložité jedlá sa nikomu na dovolenke nechce. Na rad prichádzajú obľúbené cestoviny, ryža, hotové omáčky alebo mäso z pohára. Na túre navyše vyhladne. Pokiaľ nie je na dohľad pekná krčmička, nezostane nič iné, než rýchlo niečo uvariť. Výborným tipom je kolekcia GRANDE COMBI s nepriľnavým povrchom, panvice a hrnce majú odnímateľnú rukoväť. Zmestia sa tak lepšie do malých skriniek.
  • Stolovanie s ľahkým, odolným plastovým riadom KEMP má množstvo výhod. Plastový riad obvykle nie je vzhľadovo nič moc, táto kolekcia má ale šmrnc. Je moderná, v nadčasovej šedo-bielej farbe. Riad môžete použiť aj na ohrev v mikrovlnnej rúre, čo oceníte na chalupe, v kempe či vybavenej chatke.
  • Vedro na umývanie drobného riadu, stieranie a upratovanie plôch, využijete ho ale aj v sezóne na trhanie ovocia a zeleniny v záhradke.
  • Skladacie cedidlo je výborný pomocník pri cedení cestovín, ktoré sa v karavane často varia, prepláchnete v ňom aj drobnejšie ovocie.  

Tak relaxujte, urobte si čas na turistiku, návštevu zaujímavých miest aj poriadnu lyžovačku.