Skúste chrumkavú kvasenú zeleninu plnú vitamínov, minerálov, enzýmov a probiotík v šikovnom hrnci PICKLES. Návod na prípravu a recept je súčasťou.

Kvasená zelenina je ako je známe explóziou vitamínu C, podporuje zdravé fungovanie našej imunity, možno ju doma jednoducho pripraviť a navyše je lacná. Fermentácia je veľmi starý a mimoriadne zdravý spôsob uchovávania potravín bez sterilizácie či prídavných látok. Je ľahšie stráviteľná ako surová zelenina, pôsobí detoxikačne a čistí hrubé črevo.

Vyskúšajte si urobiť pickles, nie je to žiadna veda! Fermentujte kapustu, mrkvu, cibuľu, kaleráb, reďkovky, uhorky aj papriku. Dôležité je, aby ste zeleninu nakrájali na menšie kúsky, pridali soľ, koreniny a dobre natlačili do nádoby. Ak sa do pickles zamilujete ako my, môžete si kúpiť špeciálnu nádobu na kvasenie.  Základný recept nájdete tu >>     

Naše tipy:

  1.  Nádoba by mala byť nepriehľadná.
  2.  Čím hrubšie je zelenina nakrájaná a čím viac soli, tým dlhší je proces kvasenia.
  3.  Zelenina musí byť vždy ponorená v náleve, inak začne hniť.
  4.  Niektorá zelenina pustí málo šťavy, niektorá skoro žiadnu. Pri suchších druhoch zeleniny použite viac vody.
  5.  Hotovú zmes naložte do menších uzavierateľných pohárov a uchovajte v chladničke. Odporúčame konzumovať 1 polievkovú lyžicu kvasenej zeleniny denne.