To sú tri bylinky, ktoré vás v zimných mesiacoch zaručene poriadne zahrejú. Pripraviť si z nich čaj nie je vôbec zložité. Obzvlášť ak vlastníte kvalitnú čajovú kanvicu.

PRINÁŠAME VÁM 3 TIPY, ako si tieto bylinné nálevy pripraviť:

Varnú kanvicu z borosilikátového skla môžete využiť na ohrev vody aj ako klasickú nádobu na čaj. Dbajte na to, aby mala zároveň vyberateľný filter, ktorý nahradí neustále sa vytrácajúce čajítko.

Výborne sa v nej pripravuje napríklad zázvorový čaj, ktorý mierni prechladnutie a podporuje dobré trávenie. Po zaliatí olúpaného zázvoru horúcou vodou ho odporúčame nechať 5 až 10 minút lúhovať. Potom z kanvice filter vyberte, nápoj doslaďte medom a pomocou lisu na citrusy do neho vymačkajte citrónovú šťavu.

French press čiže kafetier je obľúbenou metódou prípravy kávy. Vedeli ste ale, že sa v ňom dá pripraviť aj výborný čaj? V zime odporúčame vyskúšať napríklad lipový čaj, ktorý vám okrem zahriatia pomôže bojovať s kašľom a bolesťou hlavy. Sušené kvety stačí zaliať horúcou vodou a nechať asi 10 minút lúhovať. Po tejto dobe stlačíte kvety za pomocou piestu ku dnu nádoby a hotový nápoj nalejete do čajovej šálky alebo kanvičky. 

A ak vás sklenené kanvice nezaujali, stále si môžete vybrať zo širokej ponuky keramických alebo porcelánových kanvíc. Na uvarenie dobrého bylinkového nálevu sa potom hodí mať po ruke sitko na čaj. Aj tu si môžete zvoliť jeho veľkosť, tvar a dokonca aj hrubosť sieťoviny. Po vylúhovaní byliniek ho navyše z nádoby vytiahnete pomocou praktickej retiazky. V dobe Vianoc odporúčame skúsiť harmančekový čaj, ktorý zmierňuje stres a uľavuje od žalúdočných ťažkostí.