Či už sa jedná o lyžice, vidličky, nože, varešky či škrabky. S príborníkom ich budete mať prehľadne zrovnané a vždy po ruke. Ako si ale vybrať ten správny?

  • Veľkosť

Najprv je treba zistiť vnútorné rozmery vášho šuplíku. Vezmite preto meter a zmerajte si jeho hĺbku, šírku a dĺžku.  Tieto čísla potom stačí porovnať s parametrami vybraného produktu. Príborníky sa často líšia svojím vnútorným rozdelením.Štandardne majú medzi 5 až 7 samostatnými priehradkami, ktoré sú väčšinou pevne dané. Existujú však aj posuvné príborníky s nastaviteľnými sekciami. 

  • Materiál

Najčastejšie sa stretávame s plastovými príborníky. Sú veľmi ľahké a ľahko sa udržujú v čistote.

Ďalej sú v ponuke drevené príborníky. V dnešnej dobe je populárnym materiálom bambusové drevo, ktorého prírodný dizajn vyzerá výborne v takmer každom interiéri. Pri jeho umývaní ale buďte opatrní. Umývajte ho pod tečúcou vodou a pred ďalším použitím ho nechajte uschnúť na vzdušnom mieste.

  • Farba

Posledným bodom k zváženiu je farba vášho nového pomocníka. Zvoliť môžete výraznejšie odtiene aj neutrálne farby, ako je biela, šedá či hnedá. Populárnou voľbou je priehľadný príborník, ktorý v rámci interiéru neruší koncept vašej kuchyne.