Suroviny

  • 750 g hovädzej sviečkovej
  • 4 štipky tymianu
  • paradajky, paprika, cuketa podľa chuti
  • štipka tymianu a rozmarínu
  • olivový olej
  • morská soľ
  • čerstvo roztlčené korenie

Postup:

Mäso z chladničky nechajte dôjsť do izbovej teploty. Nesoľte, nekoreňte. Rozohrejte liatinovú panvicu, kvapnite olej a sprudka silnejší plátok sviečkovej opečte z oboch strán. Potom stiahnite teplotu, pridajte bylinky a ľahko ho polievajte výpekom s lyžicou masla. Strážte si stupeň prepečenia, podľa toho, či máte radi hovädzie krvavé alebo viac prepečené. Malo by zostať pri skúške prstom pružné, ale zľahka pevné. Potom ho odstavte a nechajte zakryté na teplom tanieri odpočívať. Soliť budete až pri podávaní. Do výpeku vhoďte zeleninu a opečte ju na skus. Podávajte len tak, alebo s pečeným zemiakom.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.