U nás bohužiaľ tento rok vianočné a adventné trhy nebudú, trochu tej tradičnej atmosféry sa dá zažiť ale aspoň pri kúpe živého kapra alebo pri výbere vianočného stromčeka a imela.

Práve nadýchaný trdelník, to je slasť, ktorá sa rozplynie v ústach.

A že je škoda, že si ho tento rok nevychutnáte? Možno to je inak.

Prečo si ho neupiecť doma s pomocou nerezovej formy TRDELNÍK?

Hoci by sa mohlo zdať, že to bude zložité, opak je pravdou. Kysnuté cesto stačí omotať okolo nerezovej formy na pečenie domáceho trdelníka a upiecť. Niekto si tak jednoducho pripraví klasický voňavý trdelník s cukrom a škoricou, ale fantázii sa medze nekladú. Môže byť po upečení mačaný v čokoláde, sladkom sypaní, plnený jablkovo-škoricovou náplňou alebo napríklad vanilkovou zmrzlinou. 

Recept na tradičný trdelník nájdete tu >>