Tento e-shop nemusí vo vašom prehliadači fungovať správne! Odporúčame použiť niektorý z novších prehliadačov. Viac informácií

HRNČEKOVÝ BARÁNOK SO ŠĽAHAČKOU


HRNČEKOVÝ BARÁNOK SO ŠĽAHAČKOU

Kto sa nechce zdržiavať s odvažovaním surovín, môže použiť hrnčekový recept na baránka, tento je krásne vláčny. Hrnček objemu cca 300 ml uľahčí prípravu. Cesto ľahko zvládnu aj tí, ktorí nemajú kuchynskú váhu doma alebo majú malých pomocníkov, čo sa radi pletú do pečenia :)

Suroviny

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček oleja
  • 1 smotana na šľahanie
  • 1 prášok do pečiva
  • pár kvapiek vanilkovej esencie

Postup:

Nie je nič jednoduchšie, než zmiešať všetky suroviny, na záver pridať prášok do pečiva a naliať cesto do keramickej vymastenej a vysypanej formy. Ideálne je na vysypanie použiť strúhanku, zaistí peknú farbu po upečení. Pokiaľ si obľúbite silikónovú formu, tu stačí vystriekať tenko olejom v spreji. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C cca 45 minút. Dobrou pomôckou je obyčajná špajľa, ktorú stačí na záver pichnúť do cesta, pokiaľ bude lepivá, ešte chvíľku nechajte baránka piecť.

Otázka na záver: Vymazáva sa silikónová forma na pečenie? Pri prvom použití sa odporúča ju vymazať mašlovačkou a olejom alebo použiť olej v spreji, ktorý sa dostane do všetkých záhybov, neskôr ju možno vymazávať tiež. Postupom času v nej ale aj po umytí vznikne nepatrná mastná vrstva, ktorá zabraňuje priľnutiu pečených dobrôt. Všetko ľahko vyklopíte aj tým, že je pružná a stačí ľahko otočenú formu nadvihnúť alebo zatlačiť, dobrota už vykĺzne sama.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.

OxyShop icon Používame oXyShop