Pre ich vytvorenie stačí šikovná škrabka. A my prinášame veľmi jednoduchý recept na nízkotučné cuketové špagety, ktorý si možno rýchlo pripraviť na večeru.

Suroviny

  • 2 menšie cukety
  • 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 šalotka
  • 1 lyžica oleja
  • 4 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 40 g strúhaného parmazánu
  • soľ, korenie a bazalka

 

Postup:

Z cukiet pomocou škrabky vytvoríme špagety. Najemno nakrájanú šalotku orestujeme v hrnci na oleji, pridáme pretlak a trochu vody, ak je vzniknutá omáčka príliš hustá. Potom už len vhodíme tuniaka, odporúčame kúsky skôr než nevzhľadnú drť, osolíme a okoreníme. Zo špagiet vytvoríme hniezdo, ktoré polejeme omáčkou a posypeme nastrúhaným parmezánom.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.