Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 50 g hrozienok namočených v rume
  • hrsť vlašských orechov
  • 150 g cukru kryštál
  • 200 ml oleja
  • 4 vajcia
  • 2 jablká
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička škorice

Postup:

Preosejeme múku, ktorú v mise zmiešame s práškom do pečiva. Nasekáme orechy a primiešame spolu s cukrom, škoricou a hrozienkami.

Nastrúhame jablká a s olejem a vajíčkami pridáme do misy. Jablká mu dajú vláčnosť. Formu vymažeme a vysypeme múkou, ak máme silikónovú, tak stačí strieknuť olejom v spreji. Vložíme do rozpálenej rúry, u keramickej rúry do teplej, nie horúcej a pečieme 40 min. pri 180 °C, kontrolujeme farbu a prepečenie, napr. pichnutím špajle, pretože každá rúra pečie trochu inak. Vychladeného baránka pocukrujeme a dozdobíme mašľou.

Ak siahnete po mini baránkovi, použijete polovičné množstvo surovín.