
S BAZOVÝM SIRUPOM ZAPERLITE

Práve teraz je pravý čas natrhať si krásne voňavé kvetenstvo bazy.
Ak sa nechcete zdržiavať výrobou sirupu, stačí do džbánu napustiť studenú vodu, pridať niekoľko bazových kvetov a plátky citróna. Tiež z nich možno pripraviť med, podobný púpavovému. Používa sa pri prechladnutí, na dosladzovanie dezertov alebo ľadového čaju.
Najobľúbenejšia je príprava sirupu, ktorý slúži v horúcich dňoch ako základ osviežujúcich nápojov.
Preto skúste pripraviť poctivý bazový sirup.
Recept na jeho prípravu nájdete tu >>
Kvetenstvo zbierajte za slnečného počasia, v čistých lokalitách. V kombinácii s osviežujúcou perlivou vodou z výrobníka sódy bude výborným nápojom. Ten si môžete vziať so sebou do práce, na prácu v záhradke alebo ho popíjať pri podvečernej grilovačke.
Čo sa ešte pripravuje z bazových kvetov? Naši rodičia alebo starí rodičia si dobre pamätajú kvetenstvo v cestíčku, vyprážané na panvici. Môžu byť zaujímavým spestrením jedálnička a spomienkou na minulosť.



