Tento e-shop nemusí vo vašom prehliadači fungovať správne! Odporúčame použiť niektorý z novších prehliadačov. Viac informácií

HUBOVÁ ČALAMÁDA


HUBOVÁ ČALAMÁDA

A čo huby, už rastú? Niekde sa zber húb premení v obyčajnú prechádzku po lese bez jediného hríbu, inde prinesie radosť plný košík húb, ktoré sa dajú sušiť, naložiť alebo zamraziť. A v kombinácii s ďalšou zeleninou si môžete vyrobiť skvelú domácu čalamádu, ktorá sa hodí k pečenému mäsu.

Suroviny

  • 2 kg očistených pokrájaných húb /hríby, podpňovky, kuriatka…/
  • 1 kg zmesi paprík, kapusty, mrkvy a cukety
  • 0,5 kg cibule

Nálev:

  • 2 l vody
  • 0,5 l octu
  • 400 g cukru
  • 60 g soli
  • korenie – bobkový list, korenie, nové korenie, 2 lyžičky horčicového semiačka

Postup:

Nakrájané huby ľahko sparte v horúcej vode a sceďte. Nakrájajte si zeleninu na rezančeky, papriku a mrkvu pre farbu, môžete ale použiť i karfiol, cuketu, podľa toho, čo máte zrovna na záhradke. Nálev povarte s korením, čalamádu plňte do čistých pohárov a zalejte horúcim nálevom. Čalamádu zavarte 30 minút pri 85 °C.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.

OxyShop icon Používame oXyShop