Image title
Image title Image title

--> Newsletter
Image title
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 ks vajec
  • 80 g tuku
  • 3 lyžice múčkového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 42 g droždia
  • kokos na obalenie
  • vajce na potretie

Pripravíme si kvások - droždie premiešame s lyžicou vlažného mlieka a štipkou cukru. Zo všetkých surovín a vzniknutého kvásku vypracujeme mäkké cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť. Potom z cesta vyvaľkáme tenkú placku, ktorú narežeme na pásiky a obtočíme nimi formy na trdelníky. Obtočené cesto pomažeme vajcom a obalíme v škoricovom cukre. Trdelníky je však možné obaliť v najemno nasekaných orieškoch, v kryštálovom cukre alebo v kokose – čo je náš TOP!
Tradičný trdelník pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 8 minút. Po upečení dáme dole z trubičiek a už si len pochutnávame.

Forma nerez TRDELNÍK 2 ks
Položka č. 120024
€ 5,99
Načítavanie
Načítavanie