Tento e-shop nemusí vo vašom prehliadači fungovať správne! Odporúčame použiť niektorý z novších prehliadačov. Viac informácií

SVÄTOMARTINSKÁ HUS S JABLKAMI A ROZMARÍNOM


SVÄTOMARTINSKÁ HUS S JABLKAMI A ROZMARÍNOM

Recept na krehkú husičku s chrumkavou kôrkou nájdete tu. K jej upečeniu poslúži kvalitný smaltovaný pekáč. V ňom ju môžete pomaly piecť prikrytú vekom, ktoré zaistí, že sa nebude vysušovať.

Suroviny

  • 1 stredne veľká hus
  • 3 jablká
  • rozmarín
  • soľ a rasca
  • voda na podlievanie

Postup:

Je to jednoduché. Hus riadne umyjeme, odrežeme krídla až k prvému ohybu, tie by sa nám pripekali, poriadne nasolíme a posypeme rascou aj vo vnútri. Uložíme na noc do chladničky. Druhý deň ju vytiahneme a počkáme, až bude mať mäso izbovú teplotu. Do smaltovaného pekáča ju vložíme prsičkami dole, podlejeme horúcou vodou do výšky aspoň 4 cm. Pečieme 3 hodiny pri 120 °C, priebežne ju opatrne otáčame, kožu môžeme prepichnúť, aby tuk mohol vytekať. Potom vložíme jablká na polovicu zbavené jadrovníkov, vetvičky rozmarínu a pečieme ďalšiu hodinu. Ku koncu doby pečenia veko odstránime, zvýšime teplotu na 200°C a necháme kožičku pekne zozlatnúť.

Medzitým si pripravíme žemľové knedle a červenú kapustu, ktorá k husičke proste patrí. Dobrú chuť.

Ďalšie zaujímavé recepty tu.

OxyShop icon Používame oXyShop